Otomotiv şirketleri, artık tasarım ve yakıt tüketimi gibi geleneksel değerler yerine teknolojilerle rekabete önem vermeye başladı.

Radar, linar sistemleriyle çalışan sürüş yardımcısı sistemler derken, Audi işin içine çalışanları kattı.

Audi AG’nin Ingolstadt’taki fabrikasında kullanılmaya başlanan ergonomik güç destek sistemi, Doğuş Otomotiv-Audi tarafından Türkiye’de testlere alındı.

Testler başarılı olursa, ülke genelindeki Audi yetkili servis bünyesinde kullanılmaya başlanacak. Doğuş Oto Maslak’taki Audi yetkili servisinde test edilen Skelex 360 ergonomik güç destek sistemi çalışanların vücutlarının dış destek yapılarını ve eklemlerini koruyor. Ayrıca baş üstü yükseklikteki işleri yaparken, daha rahat çalışma imkanı veriyor. Skelex firması tarafından tasarlanan Skelex 360, bir sırt çantası gibi taşınabiliyor ve giyildiğinde kalçaların etrafındaki kemer yardımıyla vücuda sabitleniyor.

Başüstü işlerde yükü alıyor Bu sistem, kullanıcısının lift gibi bölümlerde çalışanların kol ve kol eklemlerini desteklediği gibi; kola yüklenen ağırlığın büyük bölümünü, destek yapıları aracılığıyla kalçalara iletiyor. Böylece teknisyenlerin kollarına ve eklemlerine yüklenen ağırlık vücudun diğer bölümlerine aktarılıyor.

Ergonomik güç destek sisteminin çalışan rahatını ve verimliliği istenilen seviyelere ulaşıldığına karar verilirse; Türkiye genelindeki Audi yetkili servislerinde de kullanılmasına başlanacak.